Zuzana, dievča, ktoré sa kocúrov nebojí

(tentoraz próza od kamaráda, úvaha na aktuálnu tému)
Prezidentské voľby sa skončilil vraj s rovnakým výsledkom ako tie predchádzajúce - zase vyhrala neznáma médiami nafúknutá figúrka.  Predchádzajúci prezident na polovičný úväzok visel pred voľbami za vtáka na bilbordoch dlhšie ako monoskop z  bývalej ČSTV. Takže Slovákom vládnu mimovládky a mediálky. Slováci sa dajú ľahko oblbnúť mediálnou propagandou ako to bolo s nebankovými subjektami a úžerníkmi - môže to byť brané ako neblahý dôsledok tisícročnej poroby. Neznáma skládková pezinská baba bolo prezentovaná barnumskou reklamou ako hrdinka, niekoľkonásobná Panna  Orleánska ( či Pezinská ), hoci je tuším 2 - krát nie z vlastnej viny rozvedená. Nuž, F.Flašík bol len obyčajný učeň v porovnaní so zahraničnými mediálnymi mágmi. Pred voľbami vyšla pre nevinné dietky útla knižôčka, kde bola aj rozprávočka o Zuzanke, ktorá sa nebála. A vraj je to pravda, keď bola malá tak sa zlého bubáka nebála a spod svojej postieľky ho vyhnala, keď dospela, tak zo svojej postele dvoch ( či už troch ) vyhnala - alebo to vyhnala kocúrov z trúby? Počas kampane v jej prospech ustúpil nejaký Majstrík, ktorý vynaložil nemalé prostriedky a vraj to bolo iba za pusu - niektorí tvrdia, že to bolo za plnú pusu peňazí. A že vraj vyznáva nejaké východné náboženstvo - no na Budhu sa bude možno o niekoľko rokov aj podobať. Zlé jazyky hovoria, že nič nedokázala - ale za čo by jej dávali prachy a metále zahraničné spolky? Metály jej pribúdajú takým tempom, že nielen Pelps, ale aj notorický zberač metálov - nebohý Leonid Iljič blednú závisťou.
Na opozičnom smetisku-bojisku to vrie a figúry a figúrky sa veselo presúvajú sem a tam. Svätec-úžerník založil konečne straničku a nazval ju Zaludi. Vstúpil do nej aj Šmeterling - tak už je jasné, za koho šľapali chodník študenti a študentky! Niektorých to mätie, pripomína im to bývalého veksláka - Žaľudi. A vraj kradmou rukou a sľubmi flekov láka ovečky od svojích bývalých kamošov a tým sa to napodiv nepáči.
Vždy iniciatívny Šašo navrhol zjednocovanie s SMK a KDH. V minosti bol v arabskom svete známy zjednocovaním plukovník Kaddáfí - ale tieto útvary napodiv nemali dlhé trvanie. Arabi sa dokázali zjednotiť iba na troch veciach - Allah je najväčší, Mohamed je jeho prorok a Izrael je nepriateľ. Na ostatných maličkostiach sa nikdy nedohodli. Naša opozícia sa tiež dokáže dohodnúť bez problémov na troch veciach - Fico je nepriateľ, Bugár je zradca a moc treba prevziať. Ostatné je momentálne nezaujímavé. Keď Šašo nepochodil so zejdnocovaním, skúsil to inak - začal lákať vraj nezaradených, voľných a bezprízorných kresťanov pod svoje krídla a dokonca ich aj finančne motivovať ( to mohol ísť do osád a vajdovia by mu za tie prachy dokázali zaistiť aj 1.000 - 10.000 hlasov v každom okrese ).
Hlinohnoja to rozčúlilo a neverí, že Šašo sa nezameria na jeho zdecimovaný košiar - ale však bol v Šašovej sro a mohol sa presvedčiť, že Šašo je pravdovravný, spoľahlivý a že vždy dodrží slovo. Práve, keď sa Šašo chystal vytiahnuť eso z rukáva pre túto kresťanskú platformu - večne nachmelenú Krušnierku - dozvedel sa, že mu niekto z jeho košiara preťahuje jeho ovečky. To ho dosť vytočilo, ale on predsa nemal tie ovečky riadne označené! Ako dokáže, že to boli jeho? Mal to urobiť ako oňahdy J.B. Johnson, ktorý dvojnohé ovečky v orálnej pracovni vraj značkoval po texasky, ale nie žeravým železom, ale teplým semenom na lopatky.
S neoznačenými ovečkami môže obcovať ktorýkoľvek bača! Šulino ešte ani poriadne neprestrihol pupočnú šnúru, ktorá ho spája s čúrajúcim chlapcom a už sa dozvedel nepríjemné novinky. On, ktorý bol dlhé roky uznávaným vodcom na opozičnom smetisku a jediným kandidátom na priemera, zrazu zistil, že tých kandidátov je viac - traja, či štyria ! Kde boli oni, keď on zvádzal titanský boj s krvilačným drakom na zemi, vo vzduchu a na vode? Hoveli si v podtatranskom pelechu, alebo v bratislavských kaviarňach! Kým on uštedroval cielené smrteľné rany tomuto drakovi a tak ho oslabil, že už je ľahkou korisťou, tak sa zrazu za víťazov pasujú tí, čo sa len z pozadia dívali ako aj on v týchto súbojoch krvácal ! Však on vyzýval každého kto je proti drakovi, aby išiel pod jeho krídla a IT firma mala dať jemu prachy, aby to zmanažoval. On skrblí na svojich členoch ako nemenované poisťovne na svojich obetiach ( pardón klientoch  ) a tu neznáme, neskúsené tváre sú bohate dotované! A dokonca aj svätec-úžerník sa chystá vyberať čerešničky z jeho koláča!
Zjednotitelia opozičníci boli asi veľmi slabí študenti. Nepochopili taktiku starých Rimanov - rozdeľuj a panuj - znamená rozdeľuj nepriateľov a nie seba ! Ale možno si myslia, že kábel je pevnejší, keď je v ňom viacej prútov. No ale tie prúty musia byť niečím stmelené. Tým tmelom chcel byť Šašo - no aj Semtex vyzerá ako tmel - ale tmel to není, drahý pane ! Masívne dotované súkolie PS + S má na čele samých sympaťákov - dvaja z tej prvej časti majú charizmu džihádistov a Brblavý už vystriedal 3 saká, kým si dal ušiť to svoje, vlastné. Moc o nich nevieme, ale vieme, že moc chcú moc.
Nuž uvidíme, či nepríde aj na inovované slovenské príslovie - ešte vlka nezabili a už sa o jeho kožu pobili.


S pozdravom Rudolf Krasňanský, alias Ruud 

Komentáre