Tri grácie

         (tentoraz próza od kamaráda, úvaha na aktuálnu tému)
Všelijaké ľudskoprávne inštitúcie kritizujú Slovensko pre tzv. rodovú nerovnosť. Ale v nedávnej dobe muziku tvrdili na opozičnom a inom smetisku práve naše tri grácie - baby jagy.
Naša PSS - prvá slušná slovenka (prvá sliepka slovenská je nesprávne) sa išla ukázať do susedného Česka v slušivej nekrčivej fertuche a čechov doslova očarila (či očúrala). Do vládneho tryskáča si zobrala veselú chásku svojích kámošov tzv, SF - spevácky fanclub (nesprávne je spevaví feťáci), aby rozveselili Čechov, ktorí majú depresívnu náladu z vývoje v ich republike. Vyslovila podporu demonštrantom, čo jej niektorí vyčítali. Ale ona mala heslo, že bude bojovať proti zlu a to neznamená, že iba na Slovensku. Či len Veľký biely otec môže strkať nos do záležitostí celého sveta? 
Ona ako uzávaná štátnička má doslava povinnosť vyjadrovať sa k páľčivým problémom celého ľudstva.Týchto demonštrantov tam bol predtým inštruovať jakobín Šmeterling (takto vraj po 1. svetovej vojne Sovietske Rusko posielalo svojích emisárov a inštruktorov do Nemecka a Maďarska - ale to je predsa neporovnateľné). Chcel ich naučiť ako vykrútiť krk zlým kapitalistom (či iba jednému - Burešovi?). Ale to predsa za 1. ČSR hovoril aj K. Gottwald ! Ale dnes je iná doba - existujú aj naši dobrí kapitalisti, ktorí prispievajú na rôzne mimovládky, kde sú zamestnaní aj absolventi humanitných vied, ktorí by inak skončili na Úrade Práce. V Čechách sa ale aj tak nedarí odsunúť Bureša z kresla - čo tak to urobiť ako na Slovensku - treba len nájsť vhodného novinára, kritického k Burešovi a  ...... netreba to do detailov opísať.
Druhá Grácia - Eremiášová - vraj bábkoherečka, ktorá ale zo seba bábku nedá robiť, začala strečkovať ako nadržaná (či nenažratá) kobyla, ale vraj mala na to dva pádne dôvody. Niekoľko rokov ju šašo vyzdvihoval div nie do neba a nazýval ju jeho favoritkou, ale keď pred prezidentskými voľbami decentne naznačili, že by mala záujem kandidovať, tak šašo sa tváril, že je hluchý a hral sa na mrtvého chrobáka. Keď si uvedomil, že by musel na kampaň vysoliť cca 1,5 mil. EUR, tak ho oblial studený pot. Toľko prachov vynaložiť na niekoho, kto nie je ani z rodiny z krvavo zarobených peňazí vlastnými labami - či tlamami, jeho rodiny! To, že sa správal ako strýko držgroš ju dosť vytočilo. 
Veď ona sa mohla vyškierať z bilboardov, z internetu, z televízií a následnej aj možno z vládneho tryskáča! Koľko ona vybojovala krutých súbojov s koalíciou, obviňovala, okydávala súperov, odhaľovala plytvanie zdrojmi - tým vraj ušetrila stámilióny EUR! A kde bola vtedy tá skládková baba? Vyhrievala sa v nejakej mimovládke, púdrovala a júdrovala sa - na to júdrovanie vraj nemala glejt, ale podľa jej ochranky to pred termínom skončila a nejúdrovala sa ani poondiatych 20 rokov, čo je malicherná škvrnka na je snehobielej spodnej bielizni. Šašo radšej podporil niekoho, kto mal už mastnú finančnú podporu (vraj to bolo tzv. Rešeto) a sám poskytol váhu svojej osobnosti a cnosti (podľa jeho nepriateľov žiadne nemá) - cennosti pre istotu drží v trezore. Eremiášovú šašo definitívne urazil, keď jej oznámil, že na budúcej kandidátke ju zaradí medzi plebs, aby dennodenne robotovala na jeho voličskom poli. Francúzski králi boli onakvejší vladári s rodokmeňmi a predsa svoje favoritky nehádzali medzi plebs! A tak mu zdrhla z neoploteného košiara a vrhla sa do náručia najväčšieho žaľuďa. Keď odchádzala tak jej šašo nabrýzgal koľko sa do nej zmestilo, čo ju vraj prekvapilo. Nuž táto chudera je asi jediná na rodnej hrude, ktorá si myslela, že šašo vulgaris je gentleman ako vystrihnutý so slávnej viktoriánskej doby.
Tretia Grácia - strapatá intelektuálka Luciana csc (či niektoré písmeno má byť veľké nech si každý rozhodne sám) sa tiež dlho vyhrievala na výslní u Šulina. Teraz ho ide vystriedať do Bruselu a tam bude vraj obšťastňovať poslancov EP a čúrajúceho chlapčeka (toho ale iným spôsobom). Šulino neskrblil ako šašo - dal aj na eurovoľby, aj na prezidentské voľby - ani nerozhadzoval plným priehrštím, ale v rozumnej výške, ale aj tak mu to dobre nevyšlo. Majstrík sa vraj nechal vyplatiť (či uplatiť) a ustúpil z boja. A jeho obľúbená strapatá krásavica Luciana csc pleskla za sebou dverami, keď ju nezvolili do politbyra. Však aj ona by svojím intelektom zvládla dve stoličky, keď to dokázal Šulino! Hrubokoží Šulino, ktorý sa vedel rázne vysporiadať s niektorými nespratníkmi, ktorí pokukovali po jeho predsedníckom kresle a vyhádzal ich zo svojej eseročky vidlami a ešte aj opľul, teraz ponúkol dočasné lídrovstvo (vraj takto konal v dôsledku úpalu z veľkých horúčav) Majstríkovi, ktorý to nepochopiteľne odmietol.
Šašom slávnostne ohlasované stretnutie zjednotenej opozície (v Afganistane sa to nazýva Veľká džirga) dopadlo pomerne biedne. Na obed ich pozývala stará ochmelka - niektorým by vraj nechutili makové rezance, ktoré mali byť jediným chodom, iní sa zase vyhovárali, že by to nebolo etické aby oni milionári sa nechali hostiť chudobnou vdovou. 
A tak to bola minidžirga, ktorá mala aj čiastočný úspech - pri obede si navzájom nevypichli oči vidličkami a ani sa nedorezali nožmi - zlé jazyky tvrdia, že to bolo len z toho dôvodu, že k makovým šulancom im boli podané iba lyžice.
Ešte musíme čakať ako bude miešať predvolebný guláš Veľký Žaľuď.



         S pozdravom Rudolf Krasňanský, alias Ruud  

Komentáre

Zverejnenie komentára