Vuelta, veľký vládny válov

Tak konečne už to nastalo. Kapitán Dankó presne o polnoci z nedele na pondelok (4.11.2019) odštartoval pri stĺpe nárekov tradičné zimné volebné preteky. Odetý do starobylého jánošíkovského kroja. Vykonal výstrel zo starej bambitky, zdedenej po svojom pra-pra dedovi (tiež zbojníkovi) tradičné zimné volebné preteky, konané každý štvrtý rok - ako olympiádu. Tieto preteky sleduje celá Európa, celý svet a aj vesmír. Na štartovnú čiaru sa postavilo 25 záprahov (hoci až 150 strán trénovalo na tieto preteky, ale z neznámych dôvodov sa nezúčastňujú. Asi štartovné, 17 tisíc EUR sa im zdalo asi vysoké. Najviac nadržaní sú opozičníci - noví aj starí - podporovaní masívne správnymi médiami a mimovládkami a utajenými aj neutajenými sponzormi. Je ich šesť, poprípade sedem alebo aj osem. V každom záprahu sú aj sane - koče s predvolebným gulášom a záprahy nie sú len psi, ale aj kone, somáre a iné zvery.
Šulino má ako vedúcu záprahu obávanú vlčicu bruselskú-Lucianu Nicholsonovie, sedadlo v koči má prerobené z priemerského, ktoré nedal dokončiť, ale ho použil aj nedokončené. Do gulášu okrem osvedčených ingrediencií pridal aj trošku marišky - aby sa národ voličov trochu rozdovádel.
Šašo vulgaris dal za vedúcu záprahu neznámu kantorku z východu, ktorej najobľúbenejšia ľudová pieseň je - šalena ja bula kedz ja šaša lubila ...Okrem toho pridal do záprahu okrem somárov aj mimoriadne inteligentného šaša Pročka (vrana k vrane, šašo k šašovi sadá), ktorý ak sa dostane do parlamentu, tak zvýši jeho IQ o to svoje - na úrovni zníženého DPH - teda o 10. Do guláša pridal aj nejaké halucinogénne huby - drží sa zásady - blázon volí len blázna. Šašo sa neposadil do koča, ale sa postavil dozadu a bude ten koč tlačiť.
Inseminátor - záprah je tvorený ako vždy konkubínami a ich detvákmi (skôr si ony najmú za zopár eurášov nejakých eunuchov, aby to ťahali oni. Do predvolebného guláša pridá viagru a aj svoje čerstvé semeno.
Veľký žaľuď (alebo úžerník či svätý otec) dal na čelo záprahu vlčicu Eremiášovú, ktorú pretiahol od Šaša a bude sa viezť na dvoch kreslách - prezidentskom a priemerskom (už si ho dal aj v predstihu vyrobiť). Do guláša dá všehochuť - aj čierne korenie, aj červené aj čipoš maďarské, aj biele, aj africké piri-piri, aj indické kari, aj arabské, ba dokonca aj cigánsky ( pardon rómsky ) bešavel.
Pokrokovci - Turban a Brblavý - do záprahu zaradili rôzne zvieratá dúhovej farby, hlavne oslov a oslice. Do guláša Turban pridal trochu hašišu a koksu. Brblavý pridal trochu palmového oleja, ktorý zdedil od svojho otca - privatizéra Palmy.
Hlinohnoj - do záprahu zaradil osprostené ovečky, ale hlavne tupých baranov. Bude sedieť na rebriňáku, ktorý slúžieval na prevoz hnoja. Do guláša pridal už tradične hlavne veľa čierneho korenia.
Ugrofínska koalícia - keďže oni už majú tú staromaďarskú krv tak zriedenú ako vyhodňare po vypití desať litrov slivovice, tak aspoň do záprahu zohnali v Strednej Ázii zopár malých, chlpatých koníkov s krivími nohami a doplnili ich somármi, na ktorých vraj došli ich pra-pra-pra-predkovia. Do guláša pridali hlavne čipéš papriku, dodanú Viktorom Orbánom. Heslá majú - fehér, piros, zold, felvidék magyar feld! Najprv autonómius, potom samostatnus a nakoniec veľkomaďarský impérius!
Do úvahy by možno mohol patriť aj Bugy ár - tento sa trochu stiahol do úzadia svojho volebného koča, ale ísť do vlády by išiel aj s rohatým čertom. Jeho záprah je preriedený a je to zmeska somárov a oslov slovensko-maďarského pôvodu.
Naša najvyššia veliteľka mohutných pozemných, leteckých, námorných (hladinových aj podhladinových) vojenských síl sa nechala počuť, že ona vavrínový veniec na konci pretekov nedá tomu, ktorý príde do cieľa ako prvý. Tak to vraj býva iba na MMM v Košiciach, kde deva odetá do slušivého kroja to dáva víťazovi. Skládková - Čaptavá povedala, že ona dá iba tomu, komu bude chcieť dať - tak ako dala svoj niekoľkokrát vyprášený vieneček a pustila do svojej trúby iba toho kocúra, ktorého chcela. Odetá do slušivého lajblíku vraj dá vavrínový veniec iba tomu, ktorý jej prinesie na striebornej tácke najstatnešieho kocúra - najradšej koksovej, alebo hnedouhoľnej farby (v rámci ústretovej imigračnej politiky).
Uvidíme, ako to nakoniec všetko dopadne, alebo odpadne.


S pozdravom Rudolf Krasňanský, alias Ruud 

Komentáre