Veľká bitka na malom smetisku

Po relatívnom kľude (na ich pomery) v gangu štyroch znenazdajky ako blesk z jasného neba vypukol gigantický spor a to tesne pred uhorkovou sezónou. Médiá sú zaplavené bombastickými správami - na obzore súboj gigantov, brato a sestrovražedný súboj koalície, rozpad šašovlády atď. Nedá sa povedať, že by si navzájom dávali jazáčkové, ale predsa len to koryto plné peneži sa neukázalo byť nezničiteľným tmelom. Šulino súc posilnený zopár nenažrancami od bábkoherečky sa cíti byť na somárovi, pardón na kani a udrel do krehkého koaličného válova a dal šašovej sro. ultimátum. Podobné dala CK monarchia srbom v roku 1914 a dovtedy sa nič také na svete nestalo, až teraz a to práve u nás. Šulino zavoňal pečenú jahňacinku a vycítil, že šašo sa oslabil odchodom niektorých jeho intelektuálnych hviezd a žiada šašovu hlavu na striebornom podnose. Niekto by to nazval súbojom ťažkých váh, no realita je, že sú to iba dvaja kohútici na smetisku v kategórii páperových váh, čo by taký veľký mufti (močiar) ľahko zmietol z ringu dvomi hákmi - aj lavjú aj pravjú a už by aj ležali hore brkami. Osadenstvo ich eseročiek ich povzbudzuje - nadajsa, neboj sa, udri, sme za tebou. Oba tábory tuho zbroja - plešatý zákrpok kiš-naď nakupuje ťažké obrnené vozy, šulino zasa ľahké devy. Šulino vraj pôjde do súboja v obleku neporaziteľného batmana, šašo zase v úbore ešte neporaziteľnejšieho spidrmana. Šulino vyzýva Hegeršaša, aby odvolal šaša vulgaris z postu miništranta. Dokazuje ale, že je dosť slabo zorientovaný. Ako môže sluha vyhodiť z kaštieľa svojhho pána ? To sa stalo u nás iba po 1948. Hegeršašo - ináč v civile obskúrny kazateľ s piatimi P (pucflek a pokútny predavač pančovanej pálenky) nevie kam z konopí. Priblblo sa usmieva svojím charizmatickým chrupom - asi omylom prehltol maketu Pamíru a tak jeho chrup pripomína štíty tejto strechy sveta - ostré a porozhadzované kade-tade bez ladu a skladu. Šašo so svojho fleku mechce odísť, vraj prečo teraz, keď má všetko rozbabrané - po jeho vnímaní rozrobené. A mafia vraj už čaká za dverami na svoju príležitosť. Že by inseminátorovi preživší kamoši niečo chystali?
Zaskvel sa aj budaj-udaj, ktorý po dlhom skúmaní vraj objavil nový poddruh medveďa - vegetariána karpatského - po latinsky ursus carpatianus vegetarianus. Miesto uznania sa mu napodiv ušiel iba posmech. Nuž na nevďačnej slovači je to už tak.


Podľa temných predpovedí pesimistov 1. septembra vypukne u nás armagedon, realisti hovoria, že to bude zasa iba búrka v šerbli. Jedno je ale isté - ako by povedal vasil biľagovie - fšicko nám zdražie. Nielen bruselská svoloč, ale aj náš gang štyroch spolu so skládkovou - čaptavou vyzývajú, aby sme šetrili energiami a idú nám príkladom. Šulino bude vyšroubovávať žiarovky (a potom zmizne ku klokanom), skládková - čaptavá si zníži o 1 stupeň svoju telesnú teplotu a bude si kúriť so svojím kocúrom iba svojím bioplynom a do studenej sprchy bude chodiť v kožuchu a teplom prádle. Dúfajme, že ich odhodlanie nás naučiť striedmo sa stravovať a otužovať sa im vráti v podobe záplavy ďakovných odkazov od vďačného obyvateľstva (ale na okná svojích sídiel by si mali dať pre istotu namontovať pevné okenice - aj pancierové).



S pozdravom Rudolf Krasňanský, alias Ruud

Komentáre