Loď bláznov

Naša vládna loď s parlamentom v podpalubí pripomína loď bláznov, ktorých je tam drvivá väčšina. Potáca sa, naráža na prekážky a drží sa na hladine iba silou vôle šaša vulgarisa. Večne odbojný rebelant šulino, stále nespokojný so svojím flekom vo vláde od začiatku kuje pikle proti svojím pokrvným bratom a pusipajtášom, zatiaľ čo si úhlavných nepriateľov až tak moc nevšíma. Jeho prvá vzbura, palácovo-palubná, mu nevyšla podľa jeho predstáv. Šašo sa obratným manévrom udržal na palube, došlo len k zásadnej zmene iba v jednej veci - zatiaľ čo predtým bol kapitánom a aj kormidelníkom, teraz je kormidelníkom, ktorý je fakticky aj kapitánom. Trasu plavby mu vypočítala na sčote nezletilá dcéra králika a načmáral ju jeho verný kocúr bonifác, ktorý mu sedí na pleci a radí mu aj pri kormidlovaní. Šašo na rozdiel od skutočných kormidelníkov profesionálov sa nevyhýba zradným útesom a zrážkam - on ich totižto zámerne vyhľadáva. Šulino ale nezložil zbrane a zorganizoval druhý vzburu - palubno/podpalubný puč. Ale šašo nenechal níč na náhodu a bez akýchkoľvek škrupiniek a škrupál prijal pomocné ruky od čudne sfarbenej časti opozičníkov. V parlamente rečnil šašo na svoju obhajobu (a žalobu šulina) ako z prázdej veľkej knihy, nadmieru dojatí boli hlavne jeho zamestnanci a jeden z nich aj skolaboval. Ženy si trhali vlasy aj na hlave a kvílili od žiaľu, muži sa museli posilňovať v parlamentnom bufete pančovanou vodkou od hegeršaša. Šašo prirodzene vychvaľoval iba seba a kydal hlavne a znovu na šulinovu hlavu. Ako to už povedali kapitáň daňko - nikto nemôže mať tak rád a ľutovať človeka ako šašo vulgaris šaša vulgarisa.


Šulinovi to znova nevyšlo, síce o tenký chĺpok (podobný tomu z ohanbia bábkoherečky verony eremišovej), ktorá samozrejme uprednostnila pohodlné ministerské kreslo pred neohobľovanou trestnou lavicou. Predčasným parlamentným voľbám nerozumie - no mohla aspoň povedať čomu rozumieť - to by si vystačila s výpočnom aj s jednou rukou. Šulino sa rozčúlil a chvíľu aj mienil, že odcvála na svojom tátošovi - klokanovi na svoj ranč, ale potom si to rozmyslel a zahlásil - mám vás na háku a zavesil svoju opozično-koaličnú loďku na vládnu a raz sa pohybuje rovnako a inokedy ju brzdí, či sa snaží zmeniť jej smer. Šablozubý hegeršašo sa mátožne pohybuje po palube (asi je to z tej pančovanej vodky), občas si odskočí na stretnutie s europohlavármi a vždy keď sa vráti, tak sa chváli ako zase vybavil viac ako čakal. Doteraz ale nikdy presne nevedel o čom sa rokovalo. Veľmi nás potešil, ba priam až k slzám dojal, keď nám oznámil, že vybavil, že za energie budeme platiť rovnako ako doteraz (asi myslel spôsob platby), ibe v inej nížke, či nadmorskej výške. Všakovaká kaviarenská háveď mimovládne parazity stále volajú po tom, aby sme vo verejných funkciách na
slovensku mali viac žien ako doteraz. Ženy vraj prinášajú do politiky nehu, slušnosť, ženskú múdrosť, noblesu, ohľaduplnosť, inteligentné správanie, morálku a etiku. Nuž v iných krajinách to možno platí, ale na slovensku to nie je až tak isté. Neddávno sa totiž v jednom bare pre viac zarábajúcich parazitov stretli dve úhlavné priateľky - koaličné poslankyne.Kým šašo šulino si vymieňali údery iba na internete, tu došlo aj k priamemu fyzickému stretu. Najprv sa objímalí, potom sa stískali po parochniach, nakoniec sa láskavo šklbkali a intenzívne hladkali po lícach. Bezčervenogaťková cigániková vraj bola bitá (po maďarsky bittó) od ďalšej intelektuálky tabačkovej - bývalej tenistky. Bezčervenogaťková mala ale šťastie, že tabačeková nikdy nepatrila do tenisovej špičky, lebo keby mala taký tvrdý forhend ako serena w., tak by červenogaťkovú lekári na kramároch skladali tri dni ako verona eremišová - bábkoherečka svoje slávne pexeso. Bratislavskou kaviarenskou háveďou najviac milovaná čaptavá-skládková sa zúčastnila aj pohrebu britskej kráľovnej, samozrejme spolu so svojím konkubínom (tak ako to diplomatický protokol prikazuje). Vraj zažiarilo svojím oblečením - podľa štvavých plátkov, ktoré jej spievajú chválospevy dňom i nocou, pri svojom najnovšom konkubínovi prekypuje šťastím - to je aj vidieť na objemných faldoch jej hábov. Zažila tam hneď mierne prekvaplanie, ktoré prešla s vrodenou noblesou. Konferanciér totižto uvádzal ako nášho prezidenta jej konkubína. Prečo tak urobil? Je tu niekoľko možností: niekto z jej kancelárie urobil úmyselne chybu (určite v tom má svoje krvavé prsty ex-ex-ex priémer ficovič), alebo ona, využijúc svoje nepísané právomoci mu odovzdala svoj trón (ale obvykle sa trón odovzdáva svojím potomkom, či blízkym príbuzným a nie konkubínam, či konkubínom) no najpravdepodobnejšie je, že zločinný ficovič chcel vyrobiť škandál a podplatil konferenciéra, aby úmyselne zahlásil ako prezidenta jej konkubína. Keďže šašo nedávno prehlásil, že si na slovači môže novinára na mesiac kúpiť aj za 500 eurášov, takže fica to za nákup britského konferenciéra na zopár minút stálo iba zopár libier, takže určite nezbankrotoval. Nuž, bez vetra sa ani lístok nepohne, takže uvidíme, či pri najbližších prezidentských voľbách neurobí čaptavá-skládková láskyplné gesto a nechá kandidovať svojho konkubína a on sa jedno volebné obdobie stiahne z výslnia do kuchyne a potom sa samozrejme vráti pod svetlá reflektorov a tak sa budú v láskyplnom objatí striedať na tomto poste za masívnej podpory štvavých bezcenných plátkov a všelijakých médií.


Budúcnosť nám ukáže čo spolu upiekli.



S pozdravom Rudolf Krasňanský, alias Ruud

Komentáre